In het onbekende kijken | Introductiedag op 2 juli as.

In het pikkedonker vind je op de tast je weg. Je gebruikt je fysieke zintuigen geur, geluid en tast maximaal. Je huid wordt supergevoelig. Alles gaat ‘aan’ om elk signaal te registreren. Je zintuiglijke aandacht richt zich op elk detail. Elk detail bevat informatie en elk detail kan cruciaal zijn. Hoe subtieler en weidser je waarneming wordt, hoe meer informatie je krijgt om je in dat pikkedonker te oriënteren. Het is een heel directe interactie tussen de fysieke plek waar je bent en je eerstvolgende seconde. De tijd vertraagt omdat je aandacht zo intens is. Gaandeweg begin je te vertrouwen op wat je waarneemt en nemen andere zintuigen je oriëntatie op de omgeving over van je zicht.

In het psychische pikkedonker, of onbekende, ga je ook op de tast. Je maakt inschattingen van mensen, verwachtingen, situaties, mogelijkheden en kansen. Je gebruikt je instinct voor je veiligheid, je gevoelsindrukken en je verlangen om je te oriënteren. Op onbekend psychisch terrein wordt je oplettendheid maximaal. Wanneer je bij een familie te gast bent met totaal andere leefomstandigheden en gebruiken staan al je psychische zintuigen open en leer je razendsnel hoe je je sociaal het beste kunt bewegen.

Soortgelijke kwaliteiten zijn nuttig als je over een langere tijdsspanne iets wilt duiden, inschatten en jezelf vanuit je spirit wil oriënteren in je leven.

Energetische zintuigen

In het spirituele pikkedonker, ga je ook op de tast. Je gebruikt je aandacht, je focus, je perceptie en je geweten om je af te stemmen op je intuïtie, je nieuwsgierigheid, je grote vragen en de tijdgeest waarbinnen je leeft.

Dit zijn gebieden waar je niet per ongeluk terecht komt, alleen intentioneel. Je stelt niet per ongeluk grote vragen. Het is per definitie nieuw gebied omdat het zo persoonlijk is. Alleen voor jou. Het zijn jouw zingevingsvragen. Jouw nieuwsgierigheid naar wie je bent en wie je nog meer kunt zijn. Wat je al durft te ervaren en waar je jezelf (nog) geen toestemming voor durft te geven. Welk pikkedonker lonkt al? Op de tast vind je je weg in dit oneindig grote gebied met ongestelde vragen en onbekende antwoorden. Als je je intuïtie gaandeweg leert vertrouwen en niet naar bewijzen zoekt maar met nieuwsgierigheid bevraagt, kom je steeds meer te weten over de contexten waarbinnen je je beweegt. Moeilijk? Niet echt. Maar het opent wel al je spirituele zintuigen.

 

We hebben last minute nog een Introductiedag Energetisch Waarnemen gepland.

Als je overweegt om deel te nemen aan de opleiding dan is dit een goed moment om kennis te maken met het materiaal en mijn manier van lesgeven. Je bent van harte welkom!

Praktische informatie

 • Datum: 2 juli 2021: meer informatie over de dag
 • We starten om 10u en eindigen rond 17.00u. Je bent welkom voor koffie vanaf 9.30u.
 • Locatie: Freelandfarm te Nigtevecht: klik hier voor een impressie.
 • De dag wordt verzorgd door Anna Haen Catering
 • Prijs: €199,-incl. btw
  • Lesmaterialen
  • Audio-opnamen
  • Koffie, thee en biologische, vegetarische lunch.
   Op aanvraag wordt er met rekening gehouden met vegan of andere dieetwensen.
 • Op het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid. Bereikbaarheid per OV is niet ideaal; de loopafstand is ongeveer 20 min. vanaf de bushalte bij de sluis in Nigtevecht.

Meldt je aan via onderstaand formulier