Individuele begeleiding

Coachen en therapeutisch werk of healing is direct of indirect gericht op bewustzijnsontwikkeling. De bedoeling is eigenlijk altijd dat je een alternatief perspectief aangereikt krijgt; complementair aan je huidige beleving. Zodat je wat te kiezen hebt! Met behulp van een ander, kun je je bewust worden van hetgeen nog niet ‘gezien’ en begrepen is in jouw binnenwereld. Dit maakt je innerlijke dialoog kwalitatiever.


Werk methode energetisch waarnemen

Mijn manier van werken beoogt om datgene wat onbewust is, zichtbaar en werkbaar voor je te maken via een zgn. energetische reading. Vaak voel je ontwikkelingen via je innerlijke waarneming al lang maar lukt het niet om het concreet te maken voor jezelf. Tijdens een reading neem ik de energie van jouw systeem waar en vertaal dit in metaforen en symboliek waar je mee verder kunt. Er is daardoor nooit sprake van goed of fout maar van beschrijving, beweging en richting.

De werkelijkheid waarin we leven is zeer multidimensionaal. Als je hier systemisch naar kijkt en alle informatie lagen mee laat doen, zie je met behulp van je intuïtie de meest eenvoudige route naar persoonlijke en zakelijke groei. Jij, als mens, bemenst meerdere rollen, interacteert via meerdere intelligentie vormen en geeft vorm aan je dagelijkse omstandigheden vanuit vertrouwen, angsten, verlangens en hoop. Dit kun je allemaal in beeld brengen zodat je veel beter ervaart waar je staat en waar je naar op weg bent.

Uiteindelijk werk ik graag toe naar een uiteenzetting van de situatie waarna je autonoom, los van omstandigheden, kunt voelen wat voor jou waar is en waarin je keuzeruimte kunt ervaren.


Waarde toevoegen aan jezelf

Waarde toevoegen aan jezelf is makkelijker wanneer je een helder beeld ontwikkelt over waar je staat, je essentie en je persoonlijke drive.

Tijdens sessies en energetische readings kijk ik naar de ruimere context rondom vragen die spelen.

Als ik het effect van een reading in een woord zou moeten samenvatten dan is dat het woord ‘ruimte’.

Via een energetische reading ontvang je altijd precies passende metaforen en duidingen die grotere bewegingen in je leven, mogelijkheden en verlangens illustreren. De informatie die je via mij krijgt is daarom altijd verruimend, helend en verzachtend, ongeacht de situatie waar je momenteel in zit. Niet altijd makkelijk, wel altijd groei bevorderend en in jouw belang.

Een reading helpt je om te begrijpen waarom je vastloopt, waarom bepaalde zgn. perfecte omstandigheden beginnen te knellen, waarom je ongeduldig bent, waarom je verliefd bent geworden of wil worden, waarom je maatschappelijke of professionele positie onder druk is komen te staan, of om in woorden te horen waar een verwachtingsvol gevoel vandaan komt en wat het van je vraagt. De energetische informatie in een reading helpt je ook om een nieuwe horizon te zien en dan dapper te zijn als je voelt dat je een pijnlijk thema in je leven niet meer kunt ontlopen.

Lees hier hoe anderen terugkijken op hun reading.


Traject of eenmalig

Soms is een eenmalige sessie voldoende om een jaar lang te voelen dat het klopt waar je mee bezig bent. Vaak ontdek je tijdens het jaar de intelligente samenloop van je omstandigheden en je eigen afstemming op je succes en uitdagingen. Je merkt dan dat je rustiger kunt blijven in situaties waarin je je voorheen uitgedaagd voelde en een breder perspectief kunt behouden, maar ook dat je je eigen bewustzijnsgroei niet kunt afdwingen.

Met ondernemers en organisaties ga ik vaak een aantal maanden een traject in om veranderprocessen te begeleiden. Vragen en thema’s worden in een verdiepende volgorde behandeld.

Eigenaar-ondernemers volgen liefst een parallel traject, zakelijke en persoonlijk gecombineerd, omdat hun onderneming verrassend vaak meebeweegt wanneer ze door persoonlijke transformaties gaan. In dergelijke trajecten verdiepen we elk thema en bepalen keuzemogelijkheden door in te zoomen op o.a. het (ongebruikte) potentieel van elk vraagstuk.