1-daagse Introductie Energetisch Waarnemen


De eerstvolgende 1-daagse Introductiedag Energetisch Waarnemen vindt plaats op zaterdag 10 juni.Je bent, voelt en wéét nooit maar één ding. Je bent niet ééndimensionaal en er spelen altijd vele factoren gelijktijdig een rol in je leven. Om werkelijk recht te kunnen doen aan je complete zelf, is het inmiddels onvermijdelijk een ruime en bewuste blik op jezelf te ontwikkelen.

 • Voel je dat het tijd is voor een volgende stap in je ontwikkeling en wil je op een ontspannen en praktische manier je intuïtie leren inzetten?
 • Wil je leren om onderscheid te maken tussen de informatie van je intellect, je instinct, je emoties en je intuïtie?
 • Mis je vocabulaire om je subtielere waarnemingen en gevoelens te verwoorden?
 • Zou je meer plezier willen hebben van je sensitiviteit en deze concreter willen inzetten en vertrouwen?
 • Ben je nieuwsgierig naar bewustzijnsontwikkeling? Naar de verborgen kwaliteiten van je ziel?

Dan is deze introductiedag een kans om door een nieuwe bril naar jezelf en de wereld te kijken.  Klik hier voor een impressie.

golden circel logo

Voor iedereen

We verblijven meer dan vroeger in onze binnenwereld; in onze persoonlijke, reflectieve, gevoelsmatige ervaring van de werkelijkheid. Simultaan groeit onze behoefte om woorden te geven aan onze innerlijke ervaringen; onze energetische leefwereld. Het vergt training en nieuwsgierigheid om jezelf deze vaardigheden aan te leren en je subtiele waarneming steeds verder te verfijnen.

Deze Introductie Energetisch Waarnemen is bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door de taal waarmee we energetische informatie kunnen uitdrukken. De taal waarin je ziel met je spreekt en de taal van je intuïtie. Échte antwoorden beginnen immers altijd in jezelf en via je eigen energetische waarneming kun je het gesprek weer verstaan dat je ziel met je wil voeren. Je ziel is het deel van jou dat onophoudelijk subtiel contact met je zoekt via je plotselinge weten, je inzicht in onzichtbare samenhang, een onmiskenbaar gevoel of een helder geluid met instructies.

golden circel logo

Over deze dag

Tijdens deze dag ervaar je o.a. de werking van je 3e oog, ook wel het eenheidsoog, innerlijk oog of geestesoog genoemd. Via deze manier van waarnemen maak je de vereniging tussen tegenstellingen zichtbaar. Zo ontstijg je je tegenstrijdigheden en ontstaat innerlijke harmonie en ruimte. Je leert de voordelen van je sensitiviteit herkennen en deze zinvol aan te wenden.

Iedere lesdag bestaat uit kennisoverdracht, voorbeelden en eigen ervaringen zodat je je eigen, gelaagde waarneming leert vertrouwen en respecteren.

Tijdens deze Introductie Energetisch Waarnemen reis je naar binnen, door je eigen energieveld. Een reis door je zgn. energetische anatomie. Daarnaast leer je een aantal technieken waarmee je het energieveld van anderen kunt herkennen en bekijken.

golden circel logo

Bewustzijn en taalgebruik

Bewustzijn is niet slechts je cognitieve denken. Het is je complete vermogen om zowel naar buiten als naar binnen waar te nemen. Bewustwording is het vergroten van je gelijktijdige waarneming; het náást elkaar accepteren van feitelijke, emotionele, mentale en gevoelsmatige waarheden en van innerlijke en uiterlijke belangen.

Elk niveau van bewustzijn heeft een heel eigen vocabulaire en dat merk je bijvoorbeeld als een ander je glazig aankijkt omdat je een té abstract concept onder woorden brengt. Iemand kan dan niet bevatten wat je beschrijft. Om onszelf en elkaar op de subtielere bewustzijnsniveaus te kunnen begrijpen, moeten we buiten conventionele manieren van denken treden. Daarvoor hebben we een andere taal nodig. Een taal met méér ruimte en neutraliteit. Een taal die ook moeilijke onderwerpen neutraliseert en dragelijk maakt. De taal van energie. Een taal om te beschrijven hoe we elkaar constant aanraken, beïnvloeden en bewegen. Een taal waarmee we grotere delen van onze binnenwereld veilig kunnen ervaren. Metaforische beeldentaal is hierbij onmisbaar.

golden circel logo

Jouw energieveld

Je energieveld is vergelijkbaar met een gigantische database met daarin allerlei soorten informatie op vele niveaus van je bewustzijn. Je kunt met behulp van je aandacht eindeloos veel zinvolle vragen stellen aan je eigen energieveld met een eindeloze variatie antwoorden.

De antwoorden die je krijgt, komen in de vorm van diepe inzichten:

 • Herkenning van je totale zelf
 • Verruimende gevoelens
 • Geruststelling dat je nooit van je pad kunt raken
 • Compassie met degenen die je tekort gedaan hebben
 • Herwaarderen van eerdere ervaringen
 • Jezelf vertrouwen ondanks onbegrip van anderen

Dit soort antwoorden resoneren diep in jou. De antwoorden herinneren je aan je innerlijke waarheid en kernkwaliteiten, en moedigen je aan om nieuwsgierig te blijven naar wie je nog méér kunt zijn.

golden circel logo

Energetische zintuigen

Maar eerst moet je weten hoe?! Je fysieke zintuigen zijn heel geschikt voor het waarnemen van de buitenwereld; boodschappen doen, autorijden, van kunst en muziek genieten. Maar richting en inhoud geven aan je leven begint aan de binnenkant. Daar heb je je intuïtie voor nodig, je verlangen, je visualisatievermogen, de focus van je aandacht, je waarneming of je heldere horen. Dit zijn je innerlijke of energetische zintuigen. Deze subtiele zintuigen kun je trainen tot ongekende mogelijkheden.

Energie waarnemen kun je beslist niet uit boeken leren. Het vergt praktische oefening en lichaamsbewustzijn. Pas als je het ziet én voelt, weet je dat het bestaat. Tijdens de Introductie Energetisch Waarnemen  werken we op drie gebieden:

 1. De werking van energie en de invloed ervan op de zichtbare, materiële realiteit.
 2. Het herkennen van de informatie die via je innerlijke zintuigen aangeboden wordt.
 3. Praktijk oefeningen waarbij je ervaart hoe je de intuïtieve informatie van je energetische waarneming vertaalt naar woorden en betekenissen.

golden circel logo

Praktische informatie

 • Datum: zaterdag 10 juni 2023; klik hier voor een impressie.
 • We starten om 10u en eindigen rond 17.30u. Je bent welkom voor koffie vanaf 9.30u.
 • Locatie: Freelandfarm te Nigtevecht.
 • Prijs: €199,-incl. btw
  • Lesmaterialen
  • Audio-opnamen
  • Koffie, thee en biologische, vegetarische lunch.
   Op aanvraag wordt er met liefde rekening gehouden met vegan of andere dieetwensen.
 • Op het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid. Bereikbaarheid per OV is niet ideaal; de loopafstand is ongeveer 20 min. vanaf de bushalte bij de sluis in Nigtevecht.

Je inschrijving is definitief na betaling van de factuur. Restitutie na betaling is niet mogelijk. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan ontvang je een tegoedbon voor het betaalde bedrag. 

golden circel logo

Meld je aan via onderstaand formulier

 

golden circel logo